Is jouw school
klaar voor
de Digisprong?

De specialisten van Yes.be
helpen u bij elke stap.

Is jouw school klaar voor de Digisprong? De specialisten van Yes.be helpen u bij elke stap.

Oplossingen voor de digitalisering van het onderwijs

Docenten en leerkrachten hebben tegenwoordig veel digitale middelen tot hun beschikking. 

De YES Academy ondersteunt leerkrachten in de ontwikkeling van hun eigen digitale vaardigheden zodat zij optimaal gebruik kunnen maken van al deze digitale middelen en daarmee hun doelen kunnen bereiken. 

Wij hebben hiervoor een unieke en eigentijdse formule ontwikkeld met complete lesmodules, voor beginners en gevorderden.

Samen klaar voor de ideale Digisprong

Het belang van de juiste digitale aanpak in het onderwijs kan niet worden overschat.

Wij zijn ervan overtuigd dat de toekomst van onze kinderen voor een belangrijk stuk zal worden bepaald door de manier waarop we onze onderwijsinstellingen meenemen in de digitalisering.

Samen klaar voor de ideale Digisprong

Het belang van de juiste digitale aanpak in het onderwijs kan niet worden overschat.

Wij zijn ervan overtuigd dat de toekomst van onze kinderen voor een belangrijk stuk zal worden bepaald door de manier waarop we onze onderwijsinstellingen meenemen in de digitalisering.

Extra mogelijkheden dankzij de Digisprong

Vlaanderen investeert met de Digisprong nu extra middelen om de digitalisering in het onderwijs te versnellen. Yes.be wil scholen helpen om die middelen zo verstandig mogelijk in te zetten en daarmee te bouwen aan de toekomst van de volgende generaties.

YES.be helpt

YES koppelt de kennis en ervaring rond ICT bij bedrijven, overheden en andere organisaties (waar onze jongeren na het behalen van hun diploma terecht komen) aan de specifieke noden van het onderwijs.

Yes biedt scholen 4 ijzersterke oplossingen:

Wilt u meer weten over de meest geschikte aanpak van de Digisprong in uw school? 
Neem vrijblijvend contact met een van onze specialisten.

De Digisprong-middelen optimaal inzetten

De Digisprong-middelen optimaal inzetten

Het Digisprong-project van de Vlaamse overheid geeft de digitalisering van het onderwijs nu een boost. Die middelen zijn er nu wel, maar ze zullen niet altijd in deze volumes beschikbaar blijven.

Daarom vindt Yes.be het belangrijk om, samen met elke school, te kijken hoe deze middelen zo goed en verstandig mogelijk kunnen worden ingezet en wel op zo’n manier dat ze zo lang mogelijk renderen.

In haar Digisprong project voorziet de Vlaamse overheid 4 verschillende stappen zodat elke school haar digitale sprong zo goed mogelijk kan voorbereiden.

Yes.be kan u helpen bij elke stap.

25%

1. De analyse

Waar staat je school

Zoals altijd start ook een digitaliseringsproject altijd met een situatie-analyse. Voor deze analyse hoef je niet te wachten tot het budget volgend schooljaar beschikbaar komt. 

Er zijn heel wat instrumenten ter beschikking die bij deze analyse kunnen helpen:  SelfieToll-Net en het DigCompEdu Framework . Is het gebruik ervan je niet helemaal duidelijk, of wil je toch even kijken of de analyse klopt, neem dan gerust even contact op met Yes.be.

50%

2. Het ICT-beleidsplan

Waar wil je naartoe?

Als je weet waar je staat, is de volgende stap het bepalen waar je met het ICT-beleid van de school naartoe wil. Die visie hoort in een
ICT-beleidsplan.

Is dat beleidsplan er nog niet? Geen nood. Je school is niet alleen. Wij kunnen je helpen om een gedegen plan op te stellen. Is het er wel, dan kan je bij ons terecht voor een ‘second opinion’. Een sjabloon voor het opstellen van het ICT-beleidsplan is hier te vinden.

Een nieuwe visie op ICT betekent vaak ook dat de functie van de ICT-coördinator verandert. Ook die functieomschrijving kan best mee worden opgenomen in het ICT-beleidsplan.

75%

3. Een degelijk netwerk als basis

Zelfs als het schoolnetwerk nu perfect volstaat, dan dringt zich toch de vraag op of dat ook nog zo zal zijn als er veel meer laptops op datzelfde netwerk zullen worden aangesloten die allemaal ook nog eens intensiever zullen worden gebruikt.

Recent nieuwsberichten rond hacking tonen aan dat er ook (steeds meer) aandacht voor de beveiliging nodig is.

Bedenk daarbij ook dat het netwerk operationeel moet zijn voor de nieuwe laptops aankomen. Wij helpen je graag om een performant én veilig netwerk te bouwen. We vertrekken van een studie van de gebouwen, en passen het netwerk daarop aan.

100%

4. En dan komen de laptops

Nadat de vorige stappen zijn doorlopen en alle medewerkers de benodigde competenties beheersen is het tijd voor de laatste stap: het aankopen van laptops. 

Je huurt of koopt meer dan een toestel alleen.

Je huurt of koopt meer dan een toestel alleen.

De 7 bouwstenen van ons laptopmodel

Wat is de ideale laptop? Het antwoord is niet voor iedere school hetzelfde. Meer nog, wat de meest aangewezen laptop is kan zelfs al verschillen naargelang de studierichting. Voor Yes.be is ‘de ideale laptop’ geen toestel, maar een pakket. Dat pakket garandeert betrouwbaarheid en gemoedsrust.

Dus, welke laptop uit ons gamma u ook kiest, hij wordt in ieder geval geleverd met ons zorgenvrijprogramma dat bestaat uit 7 bouwstenen:

Yes.be heeft een gevarieerd aanbod samengesteld met laptops in elke prijscategorie. Allen voldoen ze aan een aantal strenge kwaliteitseisen. Elke laptop komt standaard ook met een beschermde sleeve-tas.
Uw leerlingen werken met de software die ze later in hun beroep ook zullen gebruiken. Voorzien van back-up en beveiliging.
Garantie voor de duurtijd van de overeenkomst, een ijzersterke ondersteuning met 24/7 helpdesk, on-site support en centraal beheer van de software en toepassingen.
Elke laptop krijgt het Yes 365 leerplatform. Iedere gebruiker kan permanent en overal aan al zijn documenten en toepassingen met een single sign-on.
Yes biedt ook een kenniscentrum voor leerlingen en leerkrachten dat niet alleen het antwoord bevat op bijna alle vragen, maar waar de gebruikers ook van elkaar kunnen leren.
Alle laptops uit ons gamma hebben duurzaamheidscertificaten. Daarnaast kan Yes oudere laptops refurbishen, waardoor ze nog langer bruikbaar zijn. Daarnaast is er ook nog een programma voor kinderen uit kwetsbare gezinnen in samenwerking met Ondernemers voor een Warm België.
De garantie van een degelijk aanbod met een betrouwbare ondersteuning komt met een vaste, lage prijs. Dat kan zowel via een koopformule als via een huur- of leaseovereenkomst.

De Digisprong-middelen optimaal inzetten

Het Digisprong-project van de Vlaamse overheid geeft de digitalisering van het onderwijs nu een boost. Die middelen zijn er nu, maar ze zullen niet altijd in deze volumes beschikbaar blijven. 

Daarom vindt Yes.be het belangrijk om, samen met elke school, te kijken hoe deze middelen zo goed en verstandig mogelijk kunnen worden ingezet en wel op zo’n manier dat ze zo lang mogelijk renderen.

Goed om te weten

Uniek concept

Duurzaam en sociaal

YES! Laptops zijn niet zomaar de levering van hardware. Vanuit onze duurzame missie en visie hebben wij er alles aan gedaan om een duurzaam en sociaal model op te zetten. Wij zijn ontzettend trots op dit resultaat, waarmee wij zonder meerprijs een uniek product in de markt zetten.
Scroll naar boven