De Digisprong-middelen optimaal inzetten

De specialisten van Yes.be helpen u bij elke stap.

Het Digisprong-project van de Vlaamse overheid
geeft de digitalisering van het onderwijs nu een boost.

Die middelen zijn er nu wel, maar ze zullen niet altijd in deze volumes beschikbaar blijven.

Daarom vindt Yes.be het belangrijk om, samen met elke school, te kijken hoe deze middelen zo goed en verstandig mogelijk kunnen worden ingezet en wel op zo’n manier dat ze zo lang mogelijk renderen.

In haar Digisprong project voorziet de Vlaamse overheid 4 verschillende stappen zodat elke school haar digitale sprong zo goed mogelijk kan voorbereiden.

Yes.be kan u helpen bij elke stap.

25%

1. De analyse

Waar staat je school

Zoals altijd start ook een digitaliseringsproject altijd met een situatie-analyse. Voor deze analyse hoef je niet te wachten tot het budget volgend schooljaar beschikbaar komt. 

Er zijn heel wat instrumenten ter beschikking die bij deze analyse kunnen helpen:  SelfieToll-Net en het DigCompEdu Framework . Is het gebruik ervan je niet helemaal duidelijk, of wil je toch even kijken of de analyse klopt, neem dan gerust even contact op met Yes.be.

50%

2. Het ICT-beleidsplan

Waar wil je naartoe?

Als je weet waar je staat, is de volgende stap het bepalen waar je met het ICT-beleid van de school naartoe wil. Die visie hoort in een
ICT-beleidsplan.

Is dat beleidsplan er nog niet? Geen nood. Je school is niet alleen. Wij kunnen je helpen om een gedegen plan op te stellen. Is het er wel, dan kan je bij ons terecht voor een ‘second opinion’. Een sjabloon voor het opstellen van het ICT-beleidsplan is hier te vinden.

Een nieuwe visie op ICT betekent vaak ook dat de functie van de ICT-coördinator verandert. Ook die functieomschrijving kan best mee worden opgenomen in het ICT-beleidsplan.

75%

3. Een degelijk netwerk als basis

Zelfs als het schoolnetwerk nu perfect volstaat, dan dringt zich toch de vraag op of dat ook nog zo zal zijn als er veel meer laptops op datzelfde netwerk zullen worden aangesloten die allemaal ook nog eens intensiever zullen worden gebruikt.

Recente nieuwsberichten rond hacking tonen aan dat er ook (steeds meer) aandacht voor de beveiliging nodig is.

Bedenk daarbij ook dat het netwerk operationeel moet zijn voor de nieuwe laptops aankomen. Wij helpen je graag om een performant én veilig netwerk te bouwen. We vertrekken van een studie van de gebouwen, en passen het netwerk daarop aan.

100%

4. En dan komen de laptops

Nadat de vorige stappen zijn doorlopen en alle medewerkers de benodigde competenties beheersen is het tijd voor de laatste stap: het aankopen van laptops.