Yes.be

ICT-expertise, nu op maat van de school.

Hoe we denken

De digitalisering van ons onderwijs wordt een van onze belangrijkste troeven voor de toekomst.

De Vlaamse overheid wil de digitalisering in de komende periode actief ondersteunen met haar Digisprong-programma.

Wij willen graag meewerken aan die digitalisering. Wij willen leerkrachten, studenten, ICT-coördinatoren en directies helpen om de best mogelijke digitale spong te maken en dit helemaal in lijn met het pedagogisch project van de school.

Met 4 in de bres

Er is maar één manier om dat goed te doen.

Breng alle nodige ICT-diensten samen in één kwaliteitsvol pakket: hardware, software, connectiviteit, beveiliging en ondersteuning (bestaande uit technische ondersteuning, training, pedagogische ondersteuning, …).

Daarom hebben we de kennis en ervaring van 4 gerenomeerde bedrijven samengebracht.

Onze ervaring in het bedrijfsleven garandeert niet alleen de beste dienstverlening. Omdat we weten wat er van leerlingen wordt verwacht eens ze hun diploma hebben gehaald, kunnen we scholen helpen om hun digitale leertraject optimaal af te stemmen op de vaardigheden die later nodig zullen zijn.

Elk kind mee

Iedere leerling heeft recht op een laptop en de nodige tools om lessen thuis en in de klas te volgen.

De Digisprong helpt daar zeker aan mee. Yes.be – EuroSys wil ook haar steentje bijdragen en heeft, samen met een aantal andere bedrijven de vzw Ondernemers voor een Warm België opgericht.

Met deze organisatie zamelen we ongebruikte, nog werkende laptops in. Die maken we weer helemaal in orde en stellen die ter beschikking van kwetsbare gezinnen.

We hebben nu ook een programma uitgewerkt waarmee een pakket van laptop, internetverbinding en een basistraining aan speciale voorwaarden worden aangeboden aan kwetsbare gezinnen.

Digisprong

De Digisprong van de Vlaamse overheid biedt scholen een unieke kans om hun ICT-infrastructuur degelijk uit te bouwen. Onze specialisten hebben een heldere kijk op de mogelijkheden die dit biedt.

Samen met de school onderzoeken we hoe de middelen het best kunnen worden aangewend. Niet alleen om de best mogelijke kwaliteit te bieden aan leerlingen en leerkrachten, maar ook om die middelen zo lang mogelijk te laten renderen.

Een ervaren team van specialisten kan u begeleiden bij elke stap in uw Digisprong-traject.

Wie zijn we?

YES.be is gespecialiseerd in ICT-oplossingen voor scholen.

Yes zorgt niet alleen voor het leveren, onderhouden en herstellen van de meest geschikte laptops voor leerlingen en leraren, maar helpt ook bij het bouwen van een veilig en performant netwerk, biedt een uitgebouwd leerplatform en dienstverlening gericht op de vraag van de school.

Kortom, Yes ondersteunt scholen bij het opstellen en uitvoeren van een toekomstgericht ICT-beleidsplan. Veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit staan voor ons daarbij centraal.

Jong,
met meer dan 30 jaar ervaring

Yes maakt deel uit van de groep/het bedrijf EuroSys, dat al meer dan 30 jaar bedrijven dagelijks ondersteunt bij al hun ICT-uitdagingen. Die ervaring, en de 70 specialisten van EuroSys, staan ook ter beschikking van de scholen. 24 uur per dag en 7 dagen per week. 

Die nauwe band met het bedrijfsleven heeft nog een extra voordeel: wij weten als geen ander welke digitale vaardigheden nodig zijn als een jongere afstudeert en op de arbeidsmarkt terecht komt. 

Ervaring met de juiste software en toepassingen is op dat ogenblik immers een belangrijk voordeel.

Scroll naar boven